Ceh prijevoznika

Uputa o nužnim kvalifikacijama za vozača koji obavlja povremeni prijevoz putnika

Sukladno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu (NN 41/18), člankom 5., stavkom 3., propisano je da vozači koji upravljaju vozilima za koja je potrebna vozačka dozvola B kategorije, a koji obavljaju javni linijski prijevoz, posebni linijski prijevoz, mikroprijevoz, shuttle prijevoz ili povremeni prijevoz putnika, moraju steći početnu kvalifikaciju i osposobljavati se kroz obveznu periodičnu izobrazbu.

Pravilnik o ostvarivanju prava na povrat dijela plaćene trošarine za dizelsko gorivo u komercijalnom prijevozu robe i putnike

1. siječnja 2019. godine na snagu stupio novi Zakon o trošarinama NN 106/2018 koji predviđa povrat trošarine za komercijalni prijevoz robe i putnika. Niže je članak 104. Zakona o trošarinama koji regulira to pitanje:

Povrat trošarine za komercijalni prijevoz robe i putnika

                                                                         Članak 104.

Utvrden slijedeci ispitni rok za autoprijevoznike

Obavještavamo Vas da će se sljedeći ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza  “Upravitelj prijevoza“ održati u subotu 22.listopada 2016.g. u Zagrebu.

Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 7.listopada 2016.g.Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita.

Za pripremu kandidata za polaganje ispita o stručnoj osposobljenost koriste se:

Katalog pitanja izdanje prosinac 2013.

Program kreditiranja "PBZ - Poduzetnik BPŽ 2016."

Upravni odjel za gospodarstvo Brodsko-posavske županije u suradnji s Privrednom bankom Zagreb d.d., Podružnica Slavonski Brod osigurao je sredstva za kreditiranje poduzetnika i obrtnika kroz novi Program kreditiranja "PBZ - Poduzetnik BPŽ 2016.". Kreditnim se sredstvima financiraju kvalitetni programi poduzetnika koji se bave proizvodnim i uslužnim djelatnostima, koji ulažu u nove tehnologije, zadržavaju broj radnih mjesta ili otvaraju nova radna mjesta.

Ministarstvo obrta i poduzetništva

Prijavu mogu podnijeti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08).