Ceh ugostitelja

Izmjena Pravilnika o MTU

Primjena Pravilnika počinje od 14. srpnja 2012. godine

Dana 6. srpnja 2012. u Narodnim novinama broj 75. objavljen "Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga. Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama", odnosno primjena Pravilnika počinje od 14. srpnja 2012. godine.

VODIČ DOBRE HIGIJENSKE PRAKSE ZA UGOSTITELJE

HACCP vodič - Praktična provedba načela HACCP sustava za ugostitelje

Kako je poznato, prema Zakonu o hrani NN 46/07 i Pravilniku o higijeni hrane NN 99/07, bilo je potrebno poslovanje, proizvodnju, pripremu i posluživanje hrane do 1. siječnja 2009. godine uskladiti s odredbama navedenih propisa.

HACCP - slastičarstvo

Vodič dobre higijenske prakse za slastičarstvo

Izradom ovih Vodiča, slastičarima je odrađen veliki dio posla i obveza. Provodeći upute iz Vodiča i vodeći predviđene evidencijske liste realiziraju se propisane zakonske obveze. Ovisno o predznanju, na temelju informacija u Vodiču, poslovanje je moguće i samostalno urediti prema zahtjevima Vodiča. Predlažemo: prvo proučiti Vodiče, razmotriti zahtjeve u poslovanju, provjeriti možemo li popuniti tražene evidencijske liste, te ako eventualno ima nepoznanica, zatražiti pomoć od obrtničke asocijacije i autora Vodiča.