HZJZ objavio novu Preporuku za rad ugostiteljskih objekata

mjere ugost

vezano uz Odluku Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 30. kolovoza 2021. godine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuku za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima.

 

 

Ovom Preporukom propisane su sljedeće mjere:

  • broj posjetitelja je ograničen tako da za svakog gosta bude omogućeno 4m2 prostora
  • obavijest o maksimalnom broju posjetitelja unutar zatvorenog dijela prostora mora biti jasno istaknuta na ulazu u objekt
  • na ulazu treba biti istaknuta obavijest o obvezi održavanja razmaka od minimalno 1,5 metra između posjetitelja te između posjetitelja i osoblja
  • stolovi trebaju biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak među različitim skupinama gostiju od 1,5 metara
  • za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 metara
  • moguće je usluživanje isključivo gostiju za stolovima sa sjedećim mjestima. Stajaća mjesta u zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata nisu dopuštena
  • osoblje treba u jutarnjim satima, a prije dolaska na posao, izmjeriti tjelesnu temperaturu
  • obvezuje se nošenje maski za lice za zaposlenike
  • na ulazu u objekt treba posjetiteljima biti osiguran dispenzer s dezinfekcijskim sredstvom za ruke i jasno istaknuta obavijest o obvezi dezinfekcije ruku pri ulasku
  • potrebno je redovito prozračivati prostore

 

Datoteke za preuzimanje:
Preporuke-za-sprečavanje-zaraze-bolešću-COVID-19-u-ugostiteljskim-objektima-u-zatvorenom-prostoru-s-terasama-i-bez-njih-te-u-ugostiteljskim-objektima-u-smještajnim-kapacitetima-.pdf