Izmjena Pravilnika o MTU

Izmjena Pravilnika o MTU

Primjena Pravilnika počinje od 14. srpnja 2012. godine

Dana 6. srpnja 2012. u Narodnim novinama broj 75. objavljen "Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga. Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama", odnosno primjena Pravilnika počinje od 14. srpnja 2012. godine.

Iščitavajući Pravilnik, te sukladno tumačenju Ministarstva turizma, glavni cilj izmjena i dopuna ovog Pravilnika, prije svega je olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu.

U nastavku dostavljamo najvažnije izmjene i dopune iz Pravilnika:

- Osnovna i najvažnija izmjena u ovom Pravilnikuodnosi se na definiranje pizze kao jednostavnog jela.

§Izmjene se odnose i na mogućnost da se i u objektu jednostavnih usluga na klupi, kao i u objektu jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama), pripremaju i uslužuju napici, odnosno uslužuje sladoled.

- Izmjenama Pravilnika dana je mogućnost korištenja komercijalnog naziva banket/restoran, onim restoranima koji su uređeni za održavanje svečanosti i sličnih povremenih događanja za veći broj gostiju.

- Također, izjednačeni su uvjeti za ugostiteljski objekt na plovnom i plutajućem objektu uz mogućnosti odgovarajućeg odstupanja od propisanih minimalnih uvjeta u pogledu visine.

- U caffe barovima koji se nalaze unutar prostora trgovačkog centra, zračne luke, željezničkog ili autobusnog kolodvora i sl., prostorijom za usluživanje smatrati će se i prostor na komunikacijskom prostoru objekta kao što su hodnici, hol i sl.

Kao pomoć u daljnjem radu, u prilogu dopisa prilažemo i pročišćenu verziju Pravilnika sa uključenim izmjenama i dopunama.